Over de stichting

Stichting Muziek Nu is opgericht met het doel om nieuwe muziek te laten creëren en deze op een speelse en fantasievolle manier aan het publiek te presenteren. De stichting organiseert concerten en daarbij staan de passie voor muziek, vernieuwing en speelsheid centraal. Muziek is er om gehoord en beleefd te worden.

De projecten van Stichting Muziek Nu zetten de gangbare concertpraktijk op zijn kop. Niets is zoals je zou verwachten bij een gewoon concert en juist hiermee wil de stichting een onderscheid maken. Door onverwachte combinaties te maken in de concertprogrammering ontstaan soms schrille contrasten. Deze contrasten nodigen uit om de muziek eens van een andere kant te benaderen en te beleven. Verrassende combinaties maken ook dat er altijd iets bij zit wat je aanspreekt. En wellicht leer je zo ook nieuwe favorieten te omarmen.

Andere kunstvormen krijgen ook aandacht in de concerten van Stichting Muziek Nu. Beeld en geluid kunnen elkaar op deze manier versterken en aanvullen, net als tekst en muziek vaak arm in arm gaan. Muziek houdt niet op bij de noten, maar gaat leven als er mee gespeeld en gesproken wordt. De projecten van Stichting Muziek Nu geven de ruimte aan deze expressie. Niets is te gek!